Municipiul Caracal, judetul Olt – date generale

primaria-caracalMunicipiul Caracal, situat in partea de sud a judetului Olt, in Campia Romanatiului a fost atestat documentar in 17 noiembrie 1538 intr-un document emis de Cancelaria lui Radu-Voda Paisie, prin care voievodul daruieste lui Radu vel Clucer, cateva mosii cumparate de la jupanita Marga din Caracal.

Economia municipiului Caracal este reprezentata de peste 1200 societati comerciale ramurile industriale dominante fiind constructiile de masini – S.C. ROMVAG S.A., principala unitate industriala specializata in constructia, reabilitarea si repararea vagoanelor transport marfa, industria confectiilor textile – S.C. ROMANITA S.A., care produce si livreaza, in special pe piata externa, confectii din tricot, industria alimentara, in mod deosebit prelucrarea produselor agricole (fructe si legume) conservate 100 % natural.
Populatia stabila dupa domiciliu si sexe la 1.01.2011, conform Directiei Judetene de Statistica Olt, a fost 34588 de locuitori din care masculin: 16590 si feminin: 17998.

Previous post Judetul Neamt – date esentiale
Next post Resursele naturale din judetul Buzau

Adaugă un comentariu