Lista podgoriilor din zona Vrancei

vezi și Galeria cu vinuri din Vrancea. Selecție din oferta marilor magazine online.

descarcă

Catalogul PDF Vinuri românești din podgorii cu tradiție

În catalog sunt prezente vinuri din cele mai mari podgorii vrâncene – zona Subcarpaților de curbură. Deși situată în Moldova, ca regiune viticolă Dealurile Vrancei este mai asemănătoare cu regiunea viticolă Dealu Mare, din Buzău și Prahova, decât cu cea cunoscută ca Dealurile Moldovei și care are centrul la Cotnari. Astfel, spre deosebire de Dealurile Moldovei, care include podgorii de pe cele două maluri ale Prutului, de la Giurgiu până la Iași și Botoșani, dar și din Republica Moldova, Dealurile Vrancei are un număr mai redus și mai grupat de podgorii, continuând spre nord, cu aproape aceeași densitate și pe același aliniament, podgoriile prahovene și buzoiene. Zona Dealurilor Vrancei începe de la Râmnicu Sărat și se întinde până la Panciu. Cele mai multe dintre podgorii sunt situate în județul Vrancea, dar nu toate podgoriile din zonă fac parte din aceeași regiune viticolă. De exemplu, podgoriile de la Malu Alb fac parte din regiunea viticolă a Dealurilor Moldovei, nu din Dealurile Vrancei.

Principalele localități în care se produc vinuri din Dealurile Vrancei sunt: Panciu, Gugești, Odobești, Gura Caliței, Tâmboiești, Cotești, Jariștea, Vârteșcoiu, Sârbi.

Se produc vinuri ca Fetească Albă, Riesling Italian, Muscat Ottonel, Fetească Regală, Plăvaie, Galbenă de Odobești, Aligoté, Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet, Plăvaie, Băbească Neagră.

Principalii producători din zonă sunt: Moșia Domnească, Crama Girboi, Crama Cârligele, Domeniile Stănescu, Zilberstein, Crama Tenuta Odobesti, Domeniile Panciu și 5 coline. De asemenea, în Focșani sunt alți câțiva mari producători, precum Vincon, Senator Wine și Crama Tata și Fiul.

vezi și Galeria cu vinuri din Vrancea. Selecție din oferta marilor magazine online.

Previous post Licee din mediul rural din județul Alba
Next post Agenții de voiaj din Constanța (lista)

Adaugă un comentariu