Cazare in Teleorman – Hoteluri si pensiuni

Judetul Teleorman – prezentare turistica si unitati de cazare

În judetul Teleorman potentialul turistic nu este unul impresionant, în principal fiind practicat turismul de tranzit si agrement. Zone cu un pitoresc special fiind cele de pe malul Dunarii, în apropierea lacurilor, precum si în apropierea padurilor. Se poate practica în conditii deosebite pescuitul si vânatoarea.

În municipii si orase exista baze hoteliere, iar pe principalele artere de circulatie hanuri si moteluri.

Datorita configuratiei sale geografice – campie traversata de ape, principalul punct de atractie este fluviul Dunarea si lunca sa, care este de o frumusete aparte, fiind zona cu cele mai generoase turistice.

In Teleorman se practica turismul de tranzit si agrement. Se pot practica in conditii deosebite pescuitul si vanatoarea.

Baza hoteliera turistica este compusa din: Hotel Parc 176 locuri si Hanul cu Noroc 20 locuri (Alexandria), Hotel Turris 208 locuri (Turnu Magurele), Hotel Vedea 106 locuri (Rosiorii de Vede), Hotel Danubius 120 locuri (Zimnicea).

  • Hotel Parc, Alexandria.
  • Hotel Turris – Turnu Magurele
  • Hotel Vedea,Rosiorii De Vede

Datorita facilitatilor care vor fi create la Turnu Magurele, prin stabilirea unor zone libere si a punctului de trecere frontiera, cu bacul pe Dunare, turismul si capacitatile de cazare se vor dezvolta foarte repede in aceasta zona.

Pentru localitatile situate pe malul Dunarii, agroturismul este o idee de viitor datorita posibilitatilor de pescuit si vanatoare existente in zona si care reprezinta puncte de atractie pentru turisti.

Previous post Judetul Bihor – resursele naturale
Next post Totul despre judetul Bihor

Adaugă un comentariu