Nicusor Constantinescu nu recunoaste infrangerea din referendumul local

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat ca la referendumul de ieri au participat 43,85% dintre alegatori, asa ca se opune semnarii procesului-verbal ce contine rezultatele consultarii populatiei pana cand Institutul National de Statistica nu anunta numarul votantilor rezultat in urma recensamantului de curand incheiat, sustinand ca suma acestora este mai mica decat cea de pe listele de vot.
In cadrul conferintei de presa el a precizat ca, potrivit datelor din 2002, judetul nostru are aproximativ 769.000 de locuitori, iar conform datelor provizorii postate pe site-ul I.N.S., la sfarsitul lunii trecute, populatia actuala este de aproape 680.000 de persoane, asa ca este de parere ca referendumul poate fi validat, in acest caz participand la vot jumatate plus 1 din numarul de alegatori.
Totusi, presedintele I.N.S., Vergil Voineagu, a transmis presedintelui Biroului Electoral Central Constanta ca rezultatele recensamantului din octombrie se refera la populatia stabila si nu la cea care se ia in considerare la stabilirea listelor de alegatori, aceasta intocmindu-se nu de institut, ci de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.
Asa ca, oricat de mult ar vrea capitanul de judet sa aiba castig de cauza si sa arate ca banii cheltuiti nu au fost aruncati in bataia vantului, cautand sa se agate de orice portita pentru a declara referendumul valid, deocamdata sansele sale sunt zero, fiind valabile listele electorale in baza caruia acesta s-a desfasurat.
Si se pare ca seful C.J.C. se incurca in „minciunele“, potrivit prefectului Cladiu Palaz el necomandand buletine de vot in functie de rezultatele recensamantului din acest an, ci potrivit listelor electorale, adica pentru 626.447 de alegatori, nu pentru 550.000, cat ar vrea Nicusor sa fie considerati. Pentru a demonstra acest lucru, reprezentantul Guvernului in teritoriu a prezentat astazi documentul de comanda pentru buletinele de vot necesare organizarii consultarii populatiei, fiind tiparite 696.053 de astfel de formulare.
„Indiferent de eforturile pe care le depune Nicusor Constantinescu de a scoate din «palaria de magician» procente, documentele si legea vorbesc de la sine. Pot spune acum ca judetul Constanta are o populatie integra, care a adoptat doua atitudini diferite, ambele insa la fel de valoroase: 56% nu s-au prezentat la vot ca o forma de protest pentru minciunile si incercarea de manipulare ale presedintelui Consiliului Judetean Constanta si 44% care chiar au crezut ca judetul este in pericol si au votat, in majoritate, impotriva desfiintarii judetului, si pe care-i asigur de tot respectul pentru patriotismul local manifestat, dar si de faptul ca nicio lege nu prevede desfiintarea judetului nostru, asa cum a vrut Nicusor Constantinescu sa se inteleaga“, a declarat Palaz.

Urmeaza procese peste procese

In plus, referitor la referendum, vom vedea ce decizii vor lua judecatorii in cazul plangerilor depuse astazi de mai multe persoane. Mai intai, prefectul, dar si Gigi Chiru, presedintele Organizatiei Judetene P.D.L. Constanta, au actionat in instanta pe cei patru membri ai Biroului Electoral Judetean care ar fi prelungit abuziv cu o ora termenul de votare, neinchizand sectiile la ora 20.00, potrivit legii. Mai ales ca aceasta hotarare a B.E.J. a fost luata desi presedintele B.E.C., judecatoare Claudia Ionela Bojin, a votat impotriva.
In plus, Partidul Democrat Liberal va face plangeri penale presedintilor sectiilor de votare din mai multe localitati deoarece nu au acceptat ca reprezentantii organizatiei politice sa faca parte din comisiile electorale, acuzand fraudarea referendumului deoarece acesta s-ar fi desfasurat, in mare parte, doar sub supravegherea P.S.D. si P.N.L.
Cat despre sectiile din Harsova, doi consilieri locali erau presedintii acestora, Alexandru Bujenita (P.S.D.) si Victor Niculescu (P.D.L.), asa ca prefectul a cerut pedepsirea lor de catre judecatori pentru fals in declaratii. Potrivit legii, aceasta functie nu poate fi indeplinita de catre persoane ce apartin unor partide, pentru aceasta inaintandu-se Tribunalului declaratii pe proprie raspundere odata cu propunerile pentru tragerea la sorti.
Iar printre neregulile acestui referendum trebuie inclusa si disparitia a aproape 600 de buletine de vot de la Cotu Vaii. Membrii sectiei respective au semnat sambata pentru primirea a aproape 900 de astfel de documente, dar duminica s-au trezit cu doar 346 de formulare. Acest lucru ar demonstra acuzatiilor mai multor presedinti de sectii care au reclamat ca buletinele de vot, autocolantele, precum si alte materiale au fost predate de catre B.E.J. fara a se intocmi procese-verbale care sa ateste predarea-primirea acestora.

S-a zdruncinat administratia actuala

Dupa toate acestea, am putea considera ca, intr-adevar, acest rezultat al consultarii populatiei este o sanctiune usturatoare impotriva intregii administratii P.S.D.-P.N.L. din judetul Constanta, al carei exponent este presedintele C.J.C., Nicusor Constantinescu, asa cum declara consilierul judetean Mihai Petre.
„S-a demonstrat ca minciuna are picioare scurte, iar manipularea de cea mai joasa speta privind consecintele unei presupuse desfiintari a judetului Constanta (schimbarea actelor tuturor constantenilor, a capitalei de judet la Braila sau la Galati, drumuri costisitoare pentru orice document personal etc.) nu a avut succes in fata majoritatii constantenilor, care au inteles ce se ascunde in spatele acestui referendum nelegal.
Dupa multitudinea de nereguli semnalate in cursul zilei de ieri, probabil ca prezenta reala la vot nu a depasit 35%, aceasta fiind expresia reala a simpatiei de care se bucura Nicusor Constantinescu si U.S.L. in randul constantenilor, cu un an inainte de alegerile locale si parlamentare“ a mai spus presedintele Organizatiei de Tineret a P.D.L.
Asa ca e foarte posibil ca acest referendum sa fi fost o incercare a presedintelui C.J.C. si a liderilor U.S.L. de a-si conserve cu orice pret privilegiile consolidate in ultimii ani, care ar fi serios zdruncinate de posibila reorganizare teritoriala a Romaniei.
Sa vedem cum va face fata capitanul de judet rusinii de a cheltui degeaba 2,5 milioane de lei, mai ales ca, in plus, de curand a indatorat Constanta cu 10 milioane de euro…

Valentin ISPAS
nicusor-500x375-1-img43727\nref\n

Pe aceeasi tema:

  1. Nicusor se lupta sa aduca votanti
  2. Moldovanu nu vrea sa demonstreze ca e sanatos
  3. Terenurile nu erau retrocedate, ci ajungea la Nicusor

Go to Source:Uups… te-am prins!Uups… te-am prins!

Previous post Claudiu Palaz pe blog: „Ponta e supărat pe mine că l-am făcut ghem pe Nicuşor şi l-am dat pisoilor să se joace cu el“
Next post Imagini din Brasov – obiectivele turistice

Adaugă un comentariu