Portret – Daniel Haidiner

Daniel Haidiner este antrenorul model pentru micii fotbalişti de la FC Hunedoara

Daniel Haidiner, fost internaţional de juniori al echipei Corvinul Hunedoara şi apoi arbitru de fotbal, a îmbrăţişat meseria de antrenor, pe care o profesează cu multă dragoste de aproape un deceniu. Antrenorul grupei de copii născuţi în 1998 din cadrul clubului FC Hunedoara a rămas legat sufleteşte de FC Corvinul, echipă la care şi-a petrecut aproape întrega carieră de jucător.

Haidiner povesteşte că ambiţia a fost calitatea lui de bază, în dorinţa de a fi fotbalist.

„La vârsta de opt ani am mers să mă înscriu pentru prima dată la fotbal, la Mureşul Deva, însă antrenorul a refuzat să mă primească în echipă.

Nu am renunţat însă şi, mai târziu, după ce fusesem acceptat cu greu, am reuşit să îmi câştig locul în echipă şi aprecierea celorlalţi”, îşi aminteşte hunedoreanul care la vârsta de 16 ani debuta în Divizia A, la FC Corvinul Hunedoara.

Daniel Haidiner le inspiră copiilor pe care îi pregăteşte în prezent aceeaşi atitudine pe care a avut-o de-alungul întregii sale cariere. „Le spun că dacă ei îşi doresc să devină fotbalişti, la fel de mult precum îmi doresc eu să reuşească, îşi vor îndeplini visul. Copiii vin cu drag la antrenamente şi simt că sunt aproape sufleteşte de ei. Chiar dacă nu toţi vor avea performanţe, cu siguranţă vor fi pregătiţi pentru viaţă”, spune antrenorul.

Pentru Daniel Haidiner, secretul reuşitei în meseria lui este dragostea pentru fotbal şi modul de comunicare cu elevii săi.

Viitorii fotbalişti au în vestiarul lor imagini ale foştilor mari jucători din echipa Corvinul Hunedoara, Michael Klein şi Romulus Gabor, adevărate modele de urmat, spune antrenorul, care se mândreşte că grupa lui este una dintre cele mai apreciate de hunedoreni.

Întrebări şi răspunsuri

De ce aţi renunţat la cariera de jucător?
Am fost nevoit să mă retrag la vârsta de 30 de ani, din cauza mai multor accidentări la genunchi. Totuşi, am rămas aproape de fotbal şi sunt foarte mulţumit de munca mea.

Ce performanţe aţi avut, până în prezent, cu copii?
Mai mulţi dintre juniorii din prima grupă pregătită de mine, născuţi în 1991, au ajuns la echipe bune. Unul dintre ei joacă la Palermo, alţii doi la FC Timişoara, trei la CFR Simeria şi doi la FC Hunedoara. Au fost copii pentru care am făcut promisiunea că dacă nu îi voi ajuta să ajungă fotbalişti, voi renunţa la antrenorat.

PROFIL
Născut. 17 februarie 1972, Hunedoara
Familie. căsătorit, are un băiat de 19 ani
Studii. Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică, din cadrul Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad
Experienţă. fost arbitru, în prezent antrenor la grupa de juniori a FC Hunedoara

Sursa: Adevarul de seara

Go to Source

One thought on “Portret – Daniel Haidiner

Adaugă un comentariu

Close